Focus Training 2016

De Focus training van Lotus legt een basis om als leraar vanuit wijsheid te kunnen handelen in het eigen vakgebied. Het doel van de training is het ontwikkelen van empathische en altruïstische kwaliteiten (21-st century skills), zodat een positieve impuls geboden kan worden aan de uitdagingen van de hedendaagse maatschappij. ‘Welke rol kan ik richting de toekomst pakken?’ De training is gericht op zelfbewustwording en vergroot het relationeel bewustzijn.

De mens heeft een natuurlijke behoefte aan groei. Op individueel niveau hebben we behoefte om onszelf volledig uit te drukken door werk, beweging, gevoel, scheppen, denken, reflecteren beslissingen nemen enzovoorts, om geluk te ervaren. Deze behoefte aan geluk is de belangrijkste drijfveer in het leven, die niet door materieel bezit geledigd kan worden.

Lotus gebruikt filosofie als basisbron van inspiratie om houding, gedrag, actie en stijl van onderwijzen te beïnvloeden, aangezien de vorming van persoonlijkheid diepgaande aandacht behoeft.

Folder: Focus Training Lotus 2016-2017
Datums: Focus training 2016-2017

Voor wie?

Deze trainingen zijn bedoeld voor:

  • Studenten van ROC’s die een aanvulling op hun curriculum nodig hebben met betrekking tot intuïtieve ontwikkeling en ontwikkeling van het zelfbewustzijn.
  • Trainers die anderen trainen, you can make the difference. Voor die leerkrachten die onderwijsvernieuwing ambiëren. Inspiratie en uitdaging met betrekking tot leiderschapskwaliteiten vanuit een altijd voortdurend groeiproces en de missie om deze in de praktijk te kunnen implementeren op de werkvloer binnen kinderopvangorganisaties, organisaties voor primair onderwijs en ROC’s.
  • Mensen die bezig (willen) zijn met profilering van visie binnen onderwijs en vernieuwingsprocessen.
  • Studenten die een aanvullende deeltijd cursus willen volgen tot neohumanistisch leerkracht.

Introductieworkshops worden kosteloos gegeven. Dit is een uitstekende gelegenheid om te kunnen ervaren of deze training iets voor de deelnemer kan betekenen.