Sociale Permacultuur ontwerpcursus

flyer voor permacultuur training in den bosch november 2017
Sociale permacultuur ontwerp cursus – den Bosch

Datum A: Nov. 4-11 2017
Datum B: Feb. 2-9 2018
Tijd: 9:00 – 18:00
Locatie: Den Bosch, NL
Taal: English
Deelnemen: Informatie krijgen over de volgende Permacultuur cursus

Volledig gecertificeerde training (gecertificeerd door de Permaculture Association Britain). Deze training laat je ervaren hoe Permacultuur werkt in het creëren van vruchtbare relaties tussen mensen, gemeenschappen en hun omgeving. Inclusief hoe voedsel verbouwd kan worden op een overvloedige manier,maar ook een Permacultuur kijk op huizen bouw en het vormgeven van economieen waarbij de natuurlijke omgeving verrijkt wordt.

Speciale aandacht binnen de training zal ook uit gaan naar het vormen van een sterke gemeenschap binnen de groep en tijdens de training. Daarin zullen we de sociale Permacultuur gereedschappen zullen gebruiken in de praktijk om er voor te zorgen dat in ieders behoeften voorzien gaat worden; opdat we  optimaal kunnen genieten van de tijd die we samen doorbrengen in een vrolijke verrijkende leeromgeving.

Deze 90 uur durende workshop is opgedeeld in twee delen. Het eerste deel (A) van de workshop in November, en het tweede deel in november 2018. Beide weken zijn verdeeld over 8 dagen; met één vrije dag.
De training en conversatie wordt gegeven in Engels.

Wat is Permacultuur?

Permacultuur is een ontwerp systeem en filosofie voor het creëren van overvloed in alle delen van je leven. Het leert ons hoe we natuurlijke huizen kunnen bouwen; hoe we voedsel kunnen verbouwen en hoe we verstoorde landschappen en ecosystemen kunnen herstellen. daarnaast ook hoe we regenwater op kunnen vangen en gebruiken, het optimaal gebruiken en verwerken van afval, en nog veel meer essentiele zaken.

Het doel van Permacultuur is het creëren van systemen van overvloed voor alle mensen, levende wezens en moeder aarde ; zonder uitputting van mensen, dieren en de natuurlijke hulpbronnen.

Met deze inzichten kunnen we ten eerst onze eigen innerlijke rust versterken. De permacultuur principes kunnen toegepast worden voor het vormen van integere en ondersteunende gemeenschappen en groepen.
Maar ook het bouwen of renoveren van huizen om ze energie-efficiënt te maken, het creëren van ethische bedrijvigheid en levensonderhoud en het vormgeven van voedsel productie plaatsen in het landschap die rijk en overvloeddig zijn en weinig onderhoud nodig hebben.

Veganistisch?

Dit is een specifieke permacultuurtraining die niet in gaat op de veeteelt aspecten en ideeen daarover binnen de permacultuur. Deze diervrije versie van permacultuur is officieel gecertificeerd als social vegan permaculture design training.

De PDC curses syllabus

Deel A

Dag 1 – [Zat 4 Nov.] – Introductie tot sociale permacultuur en gemeenschappelijke besluitvorming (sociocratie).
Dag 2 – [Zon 5 Nov.] – Introductie in de sociale permacultuur
Dag 3&4 – [6 &7 Nov.] – Water management, planten en bodem. Permacultuur ontwerp -“hands on”
Dag 5 – [Din 8 Nov.] – Vrije dag.
Dag 6-8 – [9-11 Nov.] – Meer over bodem, planten, en permacultuur ontwerp in de praktijk.

Deel B [Feb. 2018] Dag 1 – [Vr. 2 Feb.] Dag 2 – [Zat. 3 Feb.] Introductie tot voedselbossen ontwerp. Dit is een één dags-workshop die open is voor publiek.
Dag 3 – [Zon 4 Feb.] Stadspermacultuur. Dit is een één dags-workshop die open is voor publiek.
Dag 4 – Vrije dag
Dag 5-8 – [Di 6- Vr 9 Feb]. Ontwerp en renovatie van energie efficiente huizen met een kleine ecologische voetafruk. (alleen voor PDC studenten toegankelijk); Alternatieve economien; kostwinning & levensonderhoud; Kinderen; jeugd en permacultuur; Les en permacultuur, Ontwerp presentaties

Kosten
De kosten voor de training zijn op basis van de deel-economie, waarin deelnemers gevraagd worden om bij te dragen wat ze kunnen en willen. De kosten van de leraar zijn gemiddel €290,-voor de volle 14 dagen. De kosten voor voeding c.a. €40,-

Deels meedoen:

(als je niet deel kan nemen aan het volledige-trainings programma)

Nov. 4 is op zich zelf staande introductiedag in sociocratie (gemeenschappelijke besluitvorming). Sociocratie is snel op weg om een van de meest gebruikte methodes te worden voor samenwerking in de wereld

Nov 5 is een op zich zelf staande introductie in de sociale permacultuur

Nov 9 avondlezing over schoolklassen in de open lucht, kinderen en permacultuur. Ook open voor publiek

Zat. 3 Feb. Voedselbossen – Permacultuur. Dit is een één dags-workshop die open is voor publiek.

Meer informatie: Facebook evenement pagina