3&4 Feb. Stads Permacultuur & Voedsel bos!

Datum: 3 & 4 Feb. 2018
Tijd: 9 – 18 uur
Locatie: Den Bosch, NL
Taal: English

  • Dag 1 is een op zich zelf staande een-dags workshop over voedsel bossen (Forest Gardening/Bos tuinen).
  • Dag 2 is een op zich zelf staande dag over Stads Permacultuur.

Deze twee dagen zijn beide open voor publiek – en er is geen vereiste voorkennis . De dagen zijn onderdeel van de bredere Permaculture Design Course.

Je kan  aanmelden voor één of voor beide één-dags sessies. Kosten  zijn op basis van donatie (suggestie: tussen  €20 en €50 per dag). Neem s.v.p. ook wat voedsel mee om te delen met de andere cursisten.

Voedsel bos

Ben je benieuwd naar permacultuur en specifiek naar een voedselbos?Roots & permaculture logo

Voedselbossen zijn een manier van het kweken van voedsel waarin de natuur het grootste deel van het werk voor je doet. In aangelegd of  natuurlijk bos, worden de gewassen gekweekt in verschillende lagen. Met hoge en middelgrote luifels, aan wortels, met bodembedekkers en klimmers.

 

Door zorgvuldige planning worden installaties gekozen die gunstige gevolgen voor elkaar hebben, nuttige insecten aantrekken en tot een gezond biodiversiteit-rijk systeem leiden dat zijn eigen vruchtbaarheid handhaaft. Eenmaal geinstalleerd zal uw belangrijkste taak worden om te oogsten!

 

Tijdens deze een-daagse cursus zullen we  door een eenvoudige stap voor stapproces lopen,  waarbij getoond wordt hoe het ontwerpen van een voedselbos te vereenvoudigen is. Aan het eind van deze dag zult u de stappen kennen om een voedselbos aan te leggen, en hoe en waar u terrechjt kan om meer informatie te verzamelen om uw eigen ontwerp te voltooien.

Stads Permacultuur

Met behulp van permacultuur ontwerp gereedschappen, ondersteund door de permacultuur ethiek, kunnen we voedsel groeiende systemen creeeren voor elke omgeving. In deze eendaagse cursus zullen we kijken naar hoe voedsel  in een stedelijke omgeving  gekweekt kan worden. We zullen onderzoeken hoe  de stedelijke voedsel groei  aangepakt kan worden, en welke factoren moeten worden overwogen. We zullen ook ontwerpen maken van verschillende plaatsen in kleine groepen. Dus als je een plek hebt, die u wilt ontwerpen, breng dan kaarten en foto’s van uw plaats mee. Bijv. dak boven Tuin, kleine achtertuin, balkon, overdekte ruimten.
Deze eendaagse introductie zal je onder meer tonen:
  • Hoe het beschikbare water wijselijk te beheren.
  • Nutriënten cycli  te ontwerpen (hoe voedingsstoffen te accumuleren  en het voorkomen van nutriënten verlies).
  • Geschikte planten
  • Schaduw en zon eisen

meer informatie op Facebook(engelstalig) en via contact met Lotus