Leadership Matters ~ November 2018

Datum:November 2018
Tijd: 9 – 18 uur – 14-17 November
Locatie: Den Bosch, NL
Taal: English
Prijs: €450,- incl.

The spirit of leading – the art of leadership

Engelstalige training; de geest van leidinggeven – de kunst van het leiderschap.
Deze workshop- en trainingsserie verkent leiderschap als een kunstvorm die ons als individu en ook als gemeenschap betrekt. Het doorloopt vier fasen waarin de leiderschaps-context wordt onderzocht. Hierin worden hulpmiddelen voor leidinggeven (en volgen)verkend. Daarnaast wordt erkend dat leiderschap talrijk en gevarieerd is; en dat inzicht in onze leiderschapsstijl de sleutel is tot het faciliteren van sterk compassievol leidinggeven. De training/workshop is een vierdaagsproces dat uiteindelijk op de laatste dag overgaat in de roeping van leidinggevenden in de 21e eeuw.

De workshop erkent dat leiderschap een spirituele dimensie heeft en dat dit element van leiderschap vaak niet wordt erkend in leiderschapsstudies. Daarom brengt deze workshop ook specifieke termen uit de yogatraditie ter stimulering van reflectie over leidinggeven. Het omvat daarom dagelijkse meditatiesessies om de dagen te vullen met een spirituele flow.
Een ander aspect dat centraal staat in deze workshopserie is de rol die het collectief speelt in de ontwikkeling van leiders. Positief leiderschap werkt aan de ontwikkeling van iemands interne reflectievermogen samen met een diepe toewijding om de wereld te dienen.
Leiderschapskwesties; Visies en Capaciteiten van de 21e eeuw

Leadership Matters; 21st Century Visions and Capacities Artikel

Day 1 - ContextDay 2 - ToolsDay 3 - StyleDay 4 - The Calling
Session 1The Grammar - InterPlayValue Based LeadershipLeadership ArchetypesThe Future
Session 2The IssuesFollowersPersonal AuthorityNew Stories
Session 3The Cosmic StorySelf NurturanceThe MessageConstructive Hope
Session 4Home: Micro-MacroPurpose and ServiceHolistic LeadershipCo-Creation

Leadership as an artform - the spirit of leadership

Trainer: Satya Tanner

picture of face from Satya Tanner

Satya Tanner had a 16-year career as a pilot and aerospace engineer in the Royal Australian Air Force. Since then she has worked for the Aerospace manufacturing industry in the USA, and now the Energy Industry in Denmark. Satya is a Project Management Professional (PMP) through the Project Management Institute, has a Master of Leadership and a Master Of Training and Development, and also studied strategic foresight tools under renowned futurist Prof. Sohail Inayatullah. Thanks to her significant practical experience as an Engineering Line Manager, Project Manager and trainer, her expertise include helping you to adopt and practice a creative leadership mindset.

Strong leadership; robust strategies and results; happier, more productive staff; healthy corporate culture; learning systems that breed innovation and independent thinking; resilient cultures that can adapt to change; leadership development that fosters conscious business principles, and increased viability.
More about Satya

Trainer: Dr. Marcus Bussey

Dr Marcus Bussey is Senior Lecturer in History and Futures at the University of the Sunshine Coast, Australia. He is a futurist and researcher with the Arts Research in the Creative Humanity’s Centre and also a member of the university’s Sustainability Research Centre. He coordinates the Higher Degree programme for the School of Social Sciences. He works on cultural processes that energise social transformation. He uses futures thinking to challenge the dominant beliefs and assumptions that constrain human responses to rapid cultural, social and technological change.

Marcus has co-authored with Professor Richard Slaughter Futures Thinking for Social Foresight (2005). He has also co-edited two books with Sohail Inayatullah and Ivana Milojević – Neohumanist Educational Futures (2006) and Alternative Educational Futures (2008). In addition he has edited Tantric Women Tell their Stories (2007) and published a book of poetry Clare and Francis (2012). Marcus has held fellowships at Nanyang Technical University, Singapore and Tamkang University, Taiwan. He is currently Discipline Head of History and Program Leader in Futures Studies at his university. Marcus is on the editorial boards for the Journal of Futures Studies, Foresight, and On the Horizons. His book of poetry Clare and Francis has just been translated into Bengali by Professor Meera Chakravorty. More information on Marcus