Regenboog Module 10 – Sociaal emotionele ontwikkeling en begeleiding van ouders (groeigesprekken)

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 16/10/2019
13:00 - 15:30

Locatie
Lotus Training - Grote Zaal

Categorie├źn


Deze module is gericht op kennis en vaardigheden die nodig zijn om de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen te begeleiden en het begeleiding van ouders met betrekking tot het stimuleren van de sociaal-emotionele ontwikkeling van hun kind.
Onderwerpen die hierbij aan bod komen zijn:
-een bewuste en empathische houding; het bewust zijn van je voorbeeldfunctie ten opzichte van sociale vaardigheden en een empathische houding naar de gevoelens en de beleving van de kinderen. Het werkelijk zien van de kinderen zodat ze zich gesteund en veilig voelen.
-het begeleiden van kinderen om met taal uitdrukking te geven aan hun (emotionele) belevingswereld en zich uit te drukken naar andere kinderen op sociaal gebied.
-het begeleiding van sociale spelvormen
-spelbegeleiding met betrekking tot rollenspel
-het hanteren van conflictsituaties
-consequent zijn vanuit liefdevolle begeleiding, zodat het kind leert om te gaan met de emoties in zichzelf.

De training gaat tevens is op het voeren van gesprekken met ouders met betrekking tot de begeleiding van de sociaal-emotionele ontwikkeling van hun kind. Hoe breng je de ouder tot een dieper inzicht in wat het kind voor zijn ontwikkeling nodig heeft? De training gaat tevens in op het begeleiden van de persoonlijke ontwikkeling van ouders met betrekking tot het ouderschap (groeigesprek, met als uitgangspunt de opvoedingsvraag van de ouder). De training gaat in op gesprekstechnieken die ondersteunend zijn in het persoonlijke groeiproces van de ouder.

Reserveringen

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.