Samen­werking

Samen kom je verder

Lotus werkt zeer nauw samen met Zonnelicht, de kinderopvang en BSO op onze campus, waar al jaren trainingen worden gegeven over de ontwikkeling van jonge kinderen op verschillende vlakken. Lotus is onder andere ontstaan vanuit de wens om deze kennis en ervaring breder te gaan delen.

Daarnaast worden warme contacten onderhouden met internationale projecten met een verwante missie. Denk aan scholen, opleidingscentra en Master Units waar gewerkt wordt aan duurzame gemeenschappen en integratie van ecologie, sociaal-emotioneel welzijn en toekomstbestendige economie.

Kinderopvang Zonnelicht

Elke dag inspireert kinderopvang Zonnelicht in Den Bosch kinderen in de ontdekkingstocht naar zichzelf. Het doel? Gelukkige en liefdevolle kinderen die in contact staan met zichzelf, anderen en de wereld

Elk kind heeft alle mogelijkheden in zich om te groeien naar een verantwoordelijk, zelfbewust, hoopvol, invoelend en creatief mens die een bijdrage aan de wereld kan bieden. Een kind dat zich bewust is van zijn of haar eigen unieke talenten en mogelijkheden.

Campo Divino – Argentinië

Campo Divino is 10 jaar geleden gestart als droom van één man en een hond. Inmiddels zijn er verschillende groente- en kruidentuinen, voorzien ze in eigen water en energie en spelen ze een rol in de lokale gemeenschap. Schoolkinderen komen er leren over deze manier van leven, vrijwilligers komen van over de hele wereld om mee te werken en geïnspireerd te raken, en er wordt gebouwd aan een lokaal voedselnetwerk. De eigen kruiden worden ook omgezet in etherische oliën met heilzame werking.
Kuntur houdt ons op de hoogte van de ontwikkelingen op Campo Divino middels foto’s en videobellen. Ook komt hij af en toe naar Europa om ons en anderen te inspireren om stappen te zetten in anders leven.

The River School – Australië

The River School in Australië baseert haar onderwijs op de principes van Neohumanistisch onderwijs, met veel aandacht voor verbinding, compassie en respect. Kinderen maken al jong kennis met de voordelen van meditatie en yoga. Ook leren ze hoe ze met hun eigen talenten een verschil kunnen maken in de wereld. De omgeving inspireert tot duurzaam leven en denken, met een organische groentetuin, regenwateropvang, zonnepanelen en meer.

Valley of Bliss – Portugal

Valley of Bliss in Portugal heeft als doel om te dienen als model en educatief centrum voor duurzaam en regeneratief leven in de 21e eeuw. De locatie omvat 50 hectare aan wilde bossen, biologische landbouwgrond, en wilde fruitbomen. Ook vind je er kampeerplaatsen en een activiteitenhal. Ze verwelkomen mensen op zoek naar spirituele ontwikkeling, verbinding met de natuur, en kennis en ervaring met holistisch leven en werken.

“Thousands of candles can be lightened from a single candle, and the life of the candle will not be shortened. Happiness never decreases by being shared.”

Buddha